Pienenettävä sisältö
Mitä tarkoitetaan DTF-tulostuksella?
DTF (direct-to-film) on tekstiilimerkkaukseen kehitetty, erittäin yksityiskohtaisetkin designit mahdollistava digipainotekniikka, jossa haluttu kuva tulostetaan DTF-tulostimella ja tekstiilimusteilla pinnoitetulle DTF-kalvolle. Tulostuksen jälkeen musteen päälle ripotellaan liimajauhe, joka sulatetaan kiinni kuvaan. Lopputuloksena saadaan käyttövalmis, lämpöprässillä kiinnitettävä siirtokuva.
Käytetyimpiin vaihtoehtoisiin merkkaustekniikoihin (silkkipaino ja lämpösiirtovinyylit) verrattuna DTF on ylivoimainen: se on nopeampaa, helpompaa ja kustannustehokkaampaa, laadusta tinkimättä.
Mikä siirtokuvien idea on ja mikä tekee niistä kokeilemisen arvoisia?
Yksinkertaisuudessaan ideana on, että asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa lämpösiirtopainatustensa valmistamiseen itse, vaan hän voi tilata haluamastaan tiedostosta lämpöprässillä kiinnitettäviä valmiita siirtokuvia.
Kokeilemisen arvoista niistä tekee ennen kaikkea helppous ja nopeus: oman työajan hyödyllisyyden voi maksimoida käyttämällä aikaansa muihin asioihin sillä aikaa, kun me teemme painatusmateriaalit valmiiksi.
Miten siirtokuvaa käytetään?
Kun olet tilannut siirtokuvia, tulostamme ja lähetämme ne sinulle postissa 1-2 arkipäivässä. Pienemmät siirtokuvat toimitetaan arkkeina ja suuremmat yksittäin leikattuna. Lähetyksen mukana saat prässäysohjeet, josta näet tarvittavan lämpötilan, paineen sekä ajan.
Kun prässi on säädetty ja se on lämmennyt toivottuun lämpötilaan, laita tekstiili prässäyslevylle. Tämän jälkeen asemoit siirtokuvan halutulle paikalleen liimapuoli alaspäin. Prässin ja tekstiilin väliin on suositeltavaa laittaa suojaksi esimerkiksi leivinpaperiarkki. Nyt vain prässin kahva alas ja odottamaan painatuksen valmistumista. Suojakalvon saa irrottaa siirtokuvan päältä välittömästi prässäyksen jälkeen.
Mihin UVDTF-tarraa voi käyttää?
UVDTF-tarrat ovat kovien tuotteiden merkkaamiseen tarkoitettu vaihtoehto: vesipullot, maljakot, kuulokkeet, kovakantiset muistikirjat, kynät... vain taivas on rajana!
Usein etenkin yksittäisten tuotteiden ja pienten erien merkkaaminen tulee kalliiksi, sillä esim. monivärisen silkkipainatuksen pelkät aloituskustannukset kohoavat helposti jopa sataan euroon. UV-tarroilla personoit myös pieniä määriä kustannustehokkaasti.
Tarrat toimitetaan valmiiksi siirtokalvolle laminoituna ja ne on helppo kiinnittää lopputuotteeseen.
Onko lämpöprässi välttämätön? Eikö silitysrauta aja saman asian?
Lämpöprässissä lämpö ja paine ovat tarkasti säädettävissä, lisäksi paine jakautuu tasaisesti prässättävälle alueelle. Prässi on tarkoitettu nimenomaan lämpösiirtopainatuksiin, kun taas silitysrauta on omiaan vaatteiden silittämisessä. Valitettavasti emme pysty antamaan mitään takeita sille, että silitysraudalla kiinnitetty siirtokuva tulisi pysymään paikallaan.
Voiko siirtokuvalla painetun vaatteen pestä pesukoneessa?
Voi pestä. Ohjeiden mukaisesti prässättynä painatus kestää 60 asteen pesua, sekä normaalia kotioloissa tehtävää rumpukuivausta.
Saako siirtokuvan irti, jos sen painaa vahingossa väärään kohtaan?
Vielä ei ole keksitty täysin toimivaa tapaa irrottaa prässättyjä siirtokuvia vahingoittamatta tekstiiliä.